Een bestelbus is een goot gemak voor allerlei transport

Midden jaren '70 werd elk vrij uurtje besteed aan MotorCross. Voor het vervoer van de Husqvarna 360CR werd een Chevrolet-GMC Mobiel Bankkantoor uit 1959 aangeschaft. Voorzien van een 6 cilinder benzinemotor en 4 bak. De voorste klapdeur aan de rechter zijkant was demontabel gemaakt om het uit- en inladen van de crosser mogelijk te maken.


meer foto's

Door mij voorzien van een aggregaat en compressor zodat alle onderhouds- en schoonmaakwerkzaamheden ter plaatse konden worden uitgevoerd in het Westelijk Havengebied van Amsterdam.

Een Mercedes 307D was de volgende bestelbus. Een onmogelijk brok auto. Als je achter het stuur zat en naar links wou kijken moest je bukken want je hoofd zat achter het dak. Iets doen achter het dashboard was onmogelijk, alles zat in de weg. De voorvering bestond uit torsiestaven. Dit ex Hanomag model heeft de reputatie van Mercedes bepaald geen goed gedaan. Eigenlijk wou je niet gezien worden in zo'n ding. Daarom was de Ster uit de grille verwijderd. Het was geen echte Mercedes, uitgezonderd de Dieselmotor.

Een bus met stahoogte kwam er. Een VW LT met benzinemotor. Het differentieel begon op een gegeven moment wel erg vreemde geluiden te produceren. Op de sloop werd een andere achteras gevonden en gemonteerd. Geld over de balk en vergeefs gesleutel. Die achteras had hetzelfde probleem.


meer foto's

Een ex koelwagen in de vorm van een Mercedes 508 D werd de opvolger voor het transport van de KART. Van het warm-koud effekt had de beplating onder de laadvloer behoorlijk geleden. Er werd heel wat polyester verwerkt voor het er weer een beetje fatsoenlijk uitzag. Maar de 508 Dieselmotor was een oerdegelijke motor. De witte bus werd met de roller en de kwast overgespoten. De letters BRS staan voor Bakker's Racing Service. Hoe bedoeld u verbeelding.........


meer foto's

De opvolger was een Ford Transit 1600 N. Bepaald geen krachtpatser en zeer gevoelig voor zijwind. Er was ook een caravan aangeschaft en deze bus moest hem trekken. Met die 1600 lage compressiemotor was het typisch een onderbemeten opdracht.
Een afgekeurde Ford Granada met een 2 liter 4 cilinder werd aangeschaft daar de blokafmetingen hetzelfde waren. Met deze motor in het vooronder speelde hij met de caravan. De buitenkant werd voorzien van de toenmalige bedrijfskleuren van LandRover en hij ging dienst doen als Clubbus.


meer foto's

Na een heel lang bestelloos tijdperk kwam er een Peugeot J5.


meer foto's

Was werkzaam geweest bij een smederij. Had een imperiaal dat helemaal doorliep tot de voorbumper en daar met 2 vertikale palen werd ondersteund. Zag er uit als de vroegere hooiwagens.
Als eerste werd het voorste stuk er afgezaagd zodat alleen de imperiaal overbleef. Later is ook die verwijderd vanwege overmatige windruis op de autoweg. Het brandweer rood werd vervangen door Bordeauxrood. Er kwam een raar geluid uit de omgeving van de versnellingsbak. Ik dacht dat het vermoedelijk het druklager van de koppeling was, omdat het verdween bij het intrappen van de koppeling. Maar bij een APK keuring waarbij ik opdracht had gegeven het druklager te vervangen kreeg ik te horen dat de tandwielen van de 3e en 4e versnelling een paar tanden misten. Busje had kennelijk behoorlijk op z'n donder gehad bij de vorige eigenaar. Hij was ook voorzien van een 2 tons trekhaak. Nieuwe tandjes werden gemonteerd. Blijkt te kunnen zonder dat de bak verwijderd werd.
De donkerrode bus werd eerst voorzien van een zandkleurige band aan weerszijden en later met de roller anthraciet grijs gespoten. De voortuin moest opnieuw ingericht worden en in een advertentie werd er een gratis af te halen partij stoeptegels aangeboden. Je hebt een grote bus dus alles in 1x ingeladen.
Hij was wel heel erg licht in het stuur, de voorwielen raakten kennelijk bijna de grond niet meer. Remmen moest ook ruimschoots van te voren ingezet worden om het geheel tijdig tot stilstand te brengen. Deze overbelading had hem kennelijk de das om gedaan want bij de volgende APK werd hij afgekeurd omdat de veerschommel bij het rechter achterwiel uit de balk getrokken was. Aha, vandaar die vreemde geluiden als ik over een klinkerweg reed. Werd verkocht aan een Afrikaanse opkoper en rijdt nu dus ergens in Afrika rond.

Zijn opvolger was een Renault Traffic T1100. Voorzien van een 1800 benzinemotor. Had aantoonbaar origineel 42.000 km gereden.


meer foto's

Ondanks zijn bouwjaar van 1994 dus voorzien van jonge techniek. Heeft probleemloos zijn werk gedaan tot de verkoop in oktober 2004.

In 2005 wordt de wet gewijzigd en moet iedere bestelbus (grijs kenteken) in prive bezit het wegenbelasting tarief betalen van een personenauto.

Einde bestelbus tijdperk !